Stripsy ze sumečka pečené v troubě

Stripsy ze sumečka pečené v troubě
Zvenku křupavé, uvnitř jemné. Jsou dokonale kořeněné, prostě výtečné!

Co budete potřebovat?

680 g čerstvý sumeček africký nakrájený na malé kousky | 68 g hladké mouky | 1/2 lžičky papriky | 1/2 lžičky chipotle prášku | 1/2 lžičky černého pepře | 1/4 lžičky česnekové soli | 1/2 lžičky cibule v prášku | 2 vajíčka | 1 lžíce vody | 96 g kukuřičná mouka | 96 g panko strouhanky

Dip

236 ml majonézy | 2 lžíce nakrájené pažitky | 3 stroužky česneku | 1/2 lžičky citronové šťávy

Jak na to?

  1. Pečící troubu si předehřejeme na 220 °C, plech vymažeme olejem. 
  2. Sumečka nakrájíme na malé kousky.
  3. V první misce smícháme koření s moukou a ve druhé misce smícháme vajíčka a vodu. Ve třetí misce dáme dohromady panko strouhanku a kukuřičnou mouku.
  4. Rybí kousky postupně obalíme a položíme na plech.
  5. Pečeme 12 minut, poté rybí kousky otočíme a opečeme znovu 12 minut, dokud nebudou křupavé.

Ochutnejte také naše rybí delikatesy ze sumečka afrického: sumeček africký á la pečenáč a sumeček africký – filety ve vlastní šťávě.

Převzato: zdroj

Můžete ochutnat v našich bistrech