- Příprava: 40 minut
Co budete potřebovat?
680 g čerstvý sumeček africký nakrájený na malé kousky | 68 g hladké mouky | 1/2 lžičky papriky | 1/2 lžičky chipotle prášku | 1/2 lžičky černého pepře | 1/4 lžičky česnekové soli | 1/2 lžičky cibule v prášku | 2 vajíčka | 1 lžíce vody | 96 g kukuřičná mouka | 96 g panko strouhanky
Dip
236 ml majonézy | 2 lžíce nakrájené pažitky | 3 stroužky česneku | 1/2 lžičky citronové šťávy
Jak na to?
- Pečící troubu si předehřejeme na 220 °C, plech vymažeme olejem.
- Sumečka nakrájíme na malé kousky.
- V první misce smícháme koření s moukou a ve druhé misce smícháme vajíčka a vodu. Ve třetí misce dáme dohromady panko strouhanku a kukuřičnou mouku.
- Rybí kousky postupně obalíme a položíme na plech.
- Pečeme 12 minut, poté rybí kousky otočíme a opečeme znovu 12 minut, dokud nebudou křupavé.
Ochutnejte také naše rybí delikatesy ze sumečka afrického: sumeček africký á la pečenáč a sumeček africký – filety ve vlastní šťávě.
Převzato: zdroj