Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si jeho recept nyní můžete uvařit v pohodlí svého doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory Grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené se slupkou. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 45 minut
- Počet porcí: 2
Jak na to?
- Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozmáčkneme a orestujeme na másle spolu s mangoldem.
- Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a svaříme. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme.
- Následně filet vytáhneme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou.
- Zbylou emulzi z másla v pánvi svaříme do požadované hustoty.
- Pstruha podáváme vedle brambor s mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Jak si vedl Honza Vorel při vaření? Podívejte se na video. ;-)
Ochutnejte také naši skvělou rybí delikatesu – pošírovaného pstruha na másle.