Co budete potřebovat?
Čočka beluga | Mrkev | Řapíkatý celer | Filet ze pstruha duhového | Aquaponické bazalkové pesto | Sůl a pepř | Čerstvá bazalka
Jak na to?
- Čočku propláchneme a uvaříme v neosolené vodě cca 20 minut, aby byla al dente a ne rozvařená. Následně čočku scedíme.
- Na pánvi si do sklovita osmahneme nakrájenou šalotku, přidáme mrkev a řapíkatý celer nakrájený na brunois, necháme je pustit barvu. Přisypeme čočku a společně ještě pár minut prohřejeme, aby se spojily chutě. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Můžeme také přidat studené máslo, směs tak zůstane obalená v máslové emulzi a vláčná.
- První varianta: filet osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na grilu.
Druhá varianta: filet si dopředu uvaříme v páře.
Maso pak nožem nebo vidličkou opatrně natrháme na kousky. - Podáváme v misce nebo hlubším talíři. Doprostřed naservírujeme hromádku čočky beluga, na ni naskládáme kousky pstruha a doplníme nočky pesta. Posypeme solí a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Pokud nemáte naše aquaponické bazalkové pesto, můžete si pesto připravit sami. Potřebujete k tomu čerstvé listy bazalky, hrst piniových oříšků, hrst strouhaného parmazánu, stroužek česneku, sůl, pepř a olivový olej. Všechny ingredience pořádně promíchejte a máte hotovo.
Podařil se vám tento recept? Dejte nám vědět – nasdílejte nám fotku vašeho talíře na Instagram.