Samé výhody a jedna nevýhoda lyofilizace
+ uchování vitamínů, minerálů, zdraví prospěšných látek, chuti, vůně i barvy
+ skladnější než čerstvé ovoce a zelenina
+ delší trvanlivost (pokud jsou správně uskladněny, vydrží i roky)
+ rychlá příprava ke konzumaci (bez oplachování, loupání, krájení)
+ lze je částečně rehydratovat
– proces sušení mrazem je nákladný, vyžaduje speciální zařízení – lyofilizátor
Skladování
Ideální uchovávání lyofilizovaných potravin je v neprůhledném obalu bez přístupu vzduchu a na suchém místě. Vlhkost uvnitř potravině určitě neprospěje, změní totiž její strukturu a ztratí svoji křupavost. Lyofilizované potraviny vydrží při správném skladování opravdu dlouho.
Lyofilizované bylinky značky Farmia Food
V naší aktuální nabídce najdete lyofilizovanou bazalku, pažitku, kopr, mátu, meduňku, koriandr a libeček. Sortiment máme v plánu ještě rozšířit.
- jedinečná svěží chuť čerstvých bylinek a především 100% přírodní dochucovadlo pro vaše pokrmy
- bylinky pochází z našich aquaponických farem
- vysušeno a zpracováno v ČR – český výrobek!
- produkty nejsou chemicky zpracované ani stabilizované
Používejte lyofilizované bylinky do polévek, omáček, těstovin i salátů. Vyzkoušejte lyo mátu a meduňku do čaje. Jen si dejte pozor! Je to chutné, lehké, ale rychle to mizí! 🙂
Lyofilizované bylinky najdete v našich prodejnách Farmia Food Point v Brně a Ostravě. Můžete si je také objednat v našem internetovém obchodě.