Libeček lékařský
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Nechybělo mnoho a z kuchyní ho zcela vyštípala průmyslová dochucovadla. Jak paradoxní u byliny lidově zvané „magi“. Libeček, čarovná ingredience staročeských hospodyň, ale též antických mediků či středověkých mnichů, se naštěstí nenechá jen tak smést ze stolů. Vrací se v plné síle své typické chuti, blízké celeru s petrželí. Nejedné polévce, omáčce, marinádě, zálivce, pestu či třeba karbanátku znovu dodá říz. A slovo “lékařský” v názvu také nebude nosit na parádu. Vítej zpět doma, libečku.
Popis produktu
Libeček - využití v kuchyni
Do polévek a omáček : | Libeček lze přidat do polévek, omáček, marinád a dalších pokrmů pro zvýraznění chuti. |
Vhodný je například do kuřecích vývarů, gulášů, fazolových polévek, rybích polévek a omáček. | |
Do masových pokrmů: | beček se dobře hodí k masovým pokrmům, jako jsou například hovězí, vepřové nebo jehněčí maso |
Může být přidán jako součást koření nebo použit jako náplň do mletých masových produktů, jako jsou třeba klobásy. | |
Do salátů : | Libeček lze také přidat do různých druhů salátů. Hodí se zejména do salátů s rajčaty, okurkami nebo mrkví. |
Do nápojů: | Libeček může být také použit k dochucení různých nápojů, jako jsou například čaje, limonády nebo džusy |