Italský recept, který ocení nejen milovníci zdravé kuchyně. Peperonata s buvolí mozzarellou a microgreens je skvělá lehká varianta klasické italské omáčky. Peperonata se obecně používá jako výborná zeleninová příloha k masům či sýrům. Její pikantní chuť a jemná krémovost buvolí mozzarelly se skvěle doplňují se svěžestí microgreens. Pokud hledáte chutný vegetariánský pokrm pro sebe nebo své hosty, tento recept rozhodně vyzkoušejte.
Co budete potřebovat?
červená paprika | žlutá paprika | červená cibule | česnek | kapary | citronová kůra a šťáva | sůl | pepř | nahrubo nasekaná plocholistá petržel | olivový olej | buvolí mozzarella | microgreens
Jak na to?
- V rendlíku si rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme papriky nakrájené na velké kostky, dokud nezačnou karamelizovat.
- Přidáme červenou cibuli nakrájenou na velké měsíčky a strouhaný česnek. Restujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne zkaramelizovaná směs zeleniny.
- Přihodíme kapary a dochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a šťávou.
- Před podáváním přimícháme nahrubo nasekanou petržel.
- Takto připravenou peperonatu servírujeme na plochém či hlubokém talíři, doprostřed roztrhneme buvolí mozzarellu, zakápneme olivovým olejem a posypeme microgreens.
Doporučujeme připravit si směs klidně den předem pro lepší kombinaci chutí. Tento recept je skvělý jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu. Jídlo je vhodné i jako hlavní chod – podávejte s vařeným nebo opečeným bramborem. Experimentujte s microgreens, můžete použít různé druhy k získání různorodých chutí.
Farmia Food vám nabízí aquaponické microgreens, které jsou díky svému způsobu pěstování naprosto jedinečné. Jejich přidáním do pokrmů zároveň obohatíte své jídlo o důležité živiny a vitamíny. Kromě petržele vyzkoušejte i další aquaponické bylinky.