- Příprava: 40 minut
Co budete potřebovat?
190 g kukuřičné mouky | 1 lžíce granulovaného česneku | 1 lžička cibule v prášku | ½–1 lžička kajenského pepře | 1 lžička bílého nebo černého pepře | 2 lžičky soli | 350 ml podmáslí | 1 kg sumečka nakrájeného na kousky
Pikantní tatarská omáčka
230 ml majonézy | 1 lžička nadrobno nakrájené cibule | ½–1 lžička hořčice | 3 lžíce pálivého pepře | 1 lžička česneku v prášku | pálivá omáčka | sůl a pepř
Jak na to?
- Fritovací hrnec si předehřejeme na 190 °C.
- Ve velké míse smícháme kukuřičnou mouku, cibuli v prášku, kajenský pepř, sůl a pepř.
- Sumečka si nakrájíme na malé kousky, namáčíme v podmáslí a obalujeme v mouce.
- Poté smažíme do křupava cca 3-4 minut, u větších kusů až 6 minut.
Ochutnejte také naše rybí delikatesy ze sumečka afrického:
sumeček africký á la pečenáč
sumeček africký – filety ve vlastní šťávě